Varstvo osebnih podatkov in piškotki

Varstvo osebnih podatkov

V skladu s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) se zavezujemo, da bomo zaščitili zasebnost naših uporabnikov.

ECO-SMART jamči, da je obdelava podatkov, ki jih prejme po elektronski pošti, kontaktnega obrazca, anket ali elektronskih modulov, v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varstva osebnih podatkov.

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje vsebine spletne strani. Z uporabo spletne strani se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij v skladu s tem pravilnikom in zakonodajo.

Katere podatke zbiramo

Namen uporabe teh podatkov in tehničnih sredstev, ki jih uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov, je izključno v obsegu, ki je potreben za doseganje dostopnosti in izboljšanja vsebine spletne strani. Podatki se ne bodo uporabljali za noben namen, ki bi bil nezdružljiv s tem ciljem.

Vaše informacije, ki jih lahko zberemo:

Osebni podatki

Informacije, ki jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naši spletni strani. To lahko vključuje (vendar ni omejeno na) podatke, kot so vaše ime, naslov, telefon in e-poštni naslov.

Da bi izboljšali komunikacijo z vami in izboljšali naše izdelke in storitve, vas lahko prosimo, da nam posredujete dodatne informacije o vas, kot so npr. vaši profesionalni interesi in vaše izkušnje z nami ter podrobnejše kontaktne nastavitve. Ko nam posredujete kakršnekoli osebne podatke, s tem soglašate z zbiranjem in uporabo teh podatkov v skladu z vašimi nastavitvami.

Če nam pišete, bomo lahko vodili evidenco te korespondence.

Prosimo, da izpolnite ankete, ki jih uporabljamo v raziskovalne namene, čeprav vam na slednje ni treba odgovoriti.

Poleg teh informacij lahko zbiramo zapise vaših obiskov na našo spletno stran in vire, do katerih dostopate in/ali jih prenesete.

Podatki o uporabi

Zbiramo lahko tudi informacije o vašem računalniku, vključno z vašim naslovom IP, operacijskim sistemom in vrsto brskalnika za sistemsko administracijo. To so statistični podatki o dejanjih in vzorcih brskanja uporabnikov ter niso namenjeni identifikaciji posameznika.

Piškotki

V naši storitvi uporabljamo piškotke, da bi premagali omejitev spletne tehnologije. Spletne strani so namreč »brez stanja« (stateless), kar pomeni, da nimajo spomina in ne morejo zlahka posredovati informacij med seboj. Piškotki zagotavljajo neke vrste pomnilnik za spletne strani. Skoraj vsa spletna mesta uporabljajo piškotke na en ali drugi način, vsaka stran, ki jo obiščete na teh spletnih mestih, shranjuje piškotke v vaš računalnik in jih od slednjega tudi prejema nazaj.

Piškotki so majhni kosi podatkov, ki se običajno shranijo v besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku ob obisku nekaterih spletnih mest. Ko govorimo o »piškotkih«, mednje vključujemo tudi druge tehnologije s podobnimi nameni, kot so oznake in identifikatorji.

Zakon določa, da lahko piškotke shranimo na vaši napravi samo, če so bistvene za delovanje storitve (»servisni piškotki«), in moramo zahtevati vaše izrecno dovoljenje za vse druge vrste piškotkov. V naši storitvi uporabljamo le lastne piškotke.

Lastni piškotki — nastavi ali naloži jih spletno mesto, ko ga obiščete, zato jih ni mogoče uporabiti za sledenje dejavnosti ali posredovanje podatkov z ene strani na drugo. Poznamo začasne ali sejne piškotke in trajne ali shranjene piškotke.

Sejni piškotki — shranijo se v računalniški pomnilnik samo za čas uporabe nekega spletnega mesta in potečejo takrat, ko zapremo brskalnik. Potrebni so za delovanje spletnega mesta (npr. sejni piškotek takoj po prijavi).

Trajni piškotki — so trajno shranjeni v vašem računalniku, zato bodo, ko ga zaprete in znova zaženete, še vedno tam. Vsi trajni piškotki imajo rok uporabnosti, in če je ta datum poteka dosežen, bo računalnik sam uničil piškotek. Trajni piškotki spletnim stranem pomagajo zapomniti si vaše podatke in nastavitve, ko jih obiščete v prihodnosti. To ima za posledico hitrejši in udobnejši dostop, saj se vam na primer ni treba znova prijaviti ali znova izbrati želenega jezika.

Lastni piškotki

Naziv Namen Trajanje
pll_language shrani izbiro jezika spletnih strani 1 leto
ecosmart_cookies pove da naj se obvestilo o piškotkih ne prikazuje več 1 leto
ecosmart_analytics
določa ali lahko beležimo vaše spletne obiske 1 leto

Piškotki zunanjih mest

Naziv Namen Trajanje
_ga izračun podatkov o obisku spletnega mesta 2 leti
_gid razlikovanje med uporabniki in sejami 1 dan
_gat omejevanje pogostosti zadetkov 1 min

Nastavitve piškotkov

Kje hranimo vaše osebne podatke

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so shranjeni na naših varnih strežnikih.

Podatki, ki jih zberemo od vas, se hranijo na destinaciji znotraj Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljevanju: EGP). Če se nahajate zunaj EGP in se odločite, da nam posredujete podatke, upoštevajte, da podatke, vključno z osebnimi podatki, prenesemo v EGP in jih obdelamo tam. S predložitvijo svojih osebnih podatkov se strinjate s  shranjevanjem ali obdelavo. ZRS Koper bo storil vse potrebno, da bo vaše osebne podatke obravnaval varno in v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti in da se vaši osebni podatki ne bodo prenesli na drugo organizacijo ali državo, razen če ne bo obstajal ustrezen nadzor nad varnostjo vaših osebnih in ostalih podatkov. Vaše soglasje k temu pravilniku o zasebnosti se bo upoštevalo kot privolitev k takemu prenosu.

Varnost podatkov

Varnost vaših podatkov je za nas pomembna, vendar noben način prenosa po spletu in noben način elektronskega shranjevanja ni 100-% varen. Obstajajo določene odgovornosti, ki jih morajo uporabniki poznati, jih razumeti in jim slediti.

Izvajamo razumne fizične, administrativne in tehnične zaščitne ukrepe, ki nam pomagajo varovati vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo in razkritjem.

Razkritje podatkov

Vaše osebne podatke bomo razkrili tretjim osebam samo v primeru zakonskih obveznosti. V tem primeru vas bomo pred dejanjem obvestili.

Kako dolgo bodo podatki shranjeni

Podatke bomo hranili le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev namena zbiranja in nadaljnje obdelave vaših podatkov, potrebnih za dopolnitve vsebine in/ali posredovanja nadaljnjih informacij, če se boste s tem strinjali.

Izjemoma se lahko neosebni in osebni podatki hranijo za daljše obdobje za namene znanstvenega, statističnega, raziskovalnega ali storitvenega preizkušanja, pod pogojem, da se uvedejo ustrezni tehnični in organizacijski ukrepi, kot sta anonimizacija in šifriranje.

Kako dostopati do informacij, kako preveriti njihovo natančnost in kako jih popraviti, če je potrebno

Kadarkoli lahko zahtevate posodobitev ali popravek vaših osebnih podatkov. Kot oseba, katere podatki se uporabljajo, imate pravico vložiti ugovor na obdelavo vaših osebnih podatkov na podlagi utemeljenih razlogov, razen če so bili predloženi podatki za izpolnjevanje zakonskih obveznosti ali če se uporabljajo za namen, za katerega ste dali izrecno privolitev.

Spremembe

Vse morebitne spremembe, ki jih lahko naredimo v naših pravnih obvestilih in pravilniku o zasebnosti v prihodnosti, bodo objavljene na tej strani.

Stik

Komentarji in zahteve v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti so dobrodošle in jih lahko naslovite na elektronski naslov: info@zrs-kp.si.